Nefyto presenteert animatie over rol gewasbescherming

'Samen werken aan voedsel van de toekomst!' is de titel van de animatie die Nefyto vorige week presenteerde. Hiermee wil Nefyto op begrijpelijke wijze het verhaal uitleggen achter gewasbescherming in de voedselproductie.

Nefyto+presenteert+animatie+over+rol+gewasbescherming
© Han Reindsen

Al eerder benadrukte Nefyto het belang van een open dialoog met maatschappij, politiek en wetenschap, zoals ook is aangegeven in de Nefyto Visie en Ambitie 'Duurzaam en helder naar de toekomst'. Nefyto geeft aan verhelderend en verbindend te willen zijn. Met de animatie zet Nefyto hierin weer een volgende stap.

In de animatie vertelt Nefyto het verhaal over gewasbescherming aan de hand van een appel. De keuzes van de teler staan hierin centraal. De teler wil zijn gewassen, in dit geval de appel, beschermen en maakt daarin afwegingen. Hij kan kiezen voor biologie, chemie of een slimme combinatie van beide.

Technologie ondersteunt teler

Tegelijkertijd zijn er nieuwe technologieën die de teler ondersteunen en in de (nabije) toekomst een steeds belangrijkere rol gaan spelen. De constante ontwikkeling van innovaties maken de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen steeds gerichter, alleen daar waar nodig.

Ook de consument heeft een grote rol en bepaalt welke producten er in de supermarkt liggen. Uiteindelijk is het gezamenlijke doel van teler, consument en gewasbeschermingsmiddelenindustrie: de beschikbaarheid van duurzaam, betaalbaar, veilig en gezond voedsel.

Kennis en feiten

Nefyto-voorzitter Carlos Nijenhuis: 'Natuurlijk zijn wetenschappelijke kennis en feiten het uitgangspunt voor onze bedrijven, maar dit betekent niet dat we de emotie niet begrijpen. Dat doen we wel en juist daarom moeten we dit verhaal vertellen. Van duurzaam producent tot kritisch consument'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 13°
  30 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
 • Woensdag
  26° / 16°
  5 %
Meer weer