Kort geding Mesdag Zuivelfonds en Stikstofclaim rond emissiedata

De emissiedata waarop de Nederlandse Staat het nieuwe stikstofbeleid bouwt, komen spoedig in handen van het Mesdag Zuivelfonds en Stikstofclaim. Dat verwachten beide partijen nadat ze die gegevens gisteren in Den Haag in een kort gedien opeisten. Maandag volgt de uitspraak.

Kort+geding+Mesdag+Zuivelfonds+en+Stikstofclaim+rond+emissiedata
© Jörn Heller from Pixabay


De twee partijen willen met die data toetsen of de overheid alle emissies van alle bronnen in beeld heeft. De emissiedata konden om juridische redenen niet worden overlegd, meende de staat aanvankelijk.

Duurt te lang

Tijdens de zitting toonde de overheid zich bereid de data te willen leveren. Wél vond de rechter de termijn wat overvraagd. Bij een voor beide stichtingen positieve uitspraak, willen ze de cijfers direct hebben, omdat de Eerste Kamer zich volgende week buigt over de Spoedwet. Het voorstel van de overheid om de cijfers in januari over te dragen, vond de rechter dan ook weer te lang duren.

Twintig boeren ondersteunden beide partijen, door hun trekker voor het gerechtsgebouw te parkeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer