Maandag+kort+geding+tegen+boerenblokkades
Nieuws
© Dirk Hol

Maandag kort geding tegen boerenblokkades

Het kort geding waarmee het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) eventuele blokkades bij supermarkten wil voorkomen is aanstaande maandag. De zaak over dit boerenprotest dient om 10.30 uur voor de voorzieningenrechter van de rechtbank in Lelystad, melden CBL en actiegroep Farmers Defence Force.

Boeren zijn niet blij met het kabinetsbeleid als het gaat om stikstofuitstoot en PFAS-normen. Vorige maand presenteerden ze eigen plannen om de uitstoot te verminderen, maar die zijn niet overgenomen. De boeren willen 2,9 miljard euro van de overheid voor maatregelen om de uitstoot te verlagen. De zegsman van Farmers Defence Force zei eerder al ook andere acties rond de feestdagen niet uit te sluiten, zoals het platleggen van Schiphol of het verkeer in heel het land. 'Of alles tegelijk.'


Het CBL liet weten dat 'supermarkten er alles aan zullen doen om te zorgen dat de consument voldoende keuze heeft'. 'We hebben geen andere keuze dan het aanspannen van een kort geding', zei een woordvoerster van het CBL eerder al. De branchevereniging zou graag 'face to face een gesprek willen' met de boeren, zegt ze donderdagavond. 'Er is regelmatig gepoogd een gesprek te plannen, maar dat is niet gelukt.'

Weer

 • Vrijdag
  27° / 18°
  70 %
 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
Meer weer