Boeren 'rijden rondje' op Eindhoven Airport

De politie heeft na overleg met Farmers Defence Force honderd trekkers toegelaten op Eindhoven Airport. De boeren mochten 'een rondje' rijden. Daarna gingen ze onder politiebegeleiding weer naar huis, meldt gemeente Eindhoven.

Boeren+%27rijden+rondje%27+op+Eindhoven+Airport
© @GeLeHesjesNL

De boeren kwamen uit Den Bosch, waar ze samen met honderden collega's protesteerden bij het provinciehuis. Daar vergadert Provinciale Staten vrijdag over het stikstofbeleid.

De boeren trokken met hun trekkers in colonne over de A2. Vervolgens verlieten de boeren de snelweg, om via de provinciale weg door te rijden naar de luchthaven, meldt de NOS.

Rechtsomkeert

Politieagenten en ME-busjes stonden opgesteld op de toegangswegen naar het vliegveld. Ook waren wegen afgezet. Sommige trekkers maakten voor de afzettingen rechtsomkeert.

De politie laat weten dat er door de spontane protestactie overlast was op de wegen rond het vliegveld, maar dat de actie verder 'vooralsnog rustig' verloopt. Rond 17.30 uur verliet een groot deel van de trekkkers het gebied rondom Eindhoven Airport.

Vliegverkeer

Een woordvoerder van Eindhoven Airport laat weten dat het protest nog geen invloed heeft op het vliegverkeer. Wel adviseert de luchthaven reizigers eerder te vertrekken vanwege de verkeerschaos.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  10 %
Meer weer