Supermarkten+eisen+van+rechter+boerenactieverbod
Nieuws
© Vidiphoto

Supermarkten eisen van rechter boerenactieverbod

De supermarktbranche stapt naar de rechter om een verbod te eisen op eventuele blokkades van distributiecentra of winkels vanwege een boerenprotest. 'We hebben geen andere keuze dan het aanspannen van een kort geding', zegt een woordvoerster van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

De advocaat van de brancheorganisatie had actiegroep Farmers Defence Force een ultimatum gesteld: voor donderdag 12 december 10 uur moesten de boeren garanderen dat ze afzien van blokkades die de supermarkten duperen.


Het CBL heeft niks van ze vernomen en zet dus de gang naar de rechter door. 'Supermarkten zullen er alles aan doen dat de consument voldoende keuze heeft', stelt de CBL-woordvoerster. Details over het kort geding kon ze nog niet geven.

Weer

 • Vrijdag
  27° / 18°
  70 %
 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
Meer weer