%27De+boer+zelf+is+de+machtigste+in+de+agrarische+sector%27
Nieuws
© Dirk Hol

'De boer zelf is de machtigste in de agrarische sector'

De boer zelf, verbeeld door een trekker, voert de AgriTop 50 aan. De AgriTop 50 is een lijst van machtigste mannen en vrouwen in de agrarische sector volgens de redactie en de lezers van het magazine Boerderij.

De boer greep dit jaar zelf het stuur terug. Anderen hebben genoeg namens én voor hem gesproken en zijn met zijn vertrouwen aan de haal gegaan. De trekker is daarbij het sterkste symbool van de boer en staat daarom bovenaan.

Op de tweede plek staat Bert Jansen, omdat hij als CEO aardappelcoöperatie Avebe de afgelopen jaren uit het slop heeft getrokken. De derde plek is voor Dirk de Lugt (Cosun), gevolgd door Jan Anker (CEO Aware Food Group), landbouwminister Carola Schouten en Marit van Egmond (CEO Albert Heijn).

T

Op Top10 wordt volgemaakt door Louise Fresco (bestuursvoorzitter Wageningen UR), Frans Keurentjes (voorzitter FrieslandCampina), Co de Heus (CEO De Heus) en Jan Cees Vogelaar (strategisch adviseur). Marc Calon, voorzitter LTO Nederland, is door de lezers op plaats 11 gezet. Glastuinbouw Nederland-voorzitter Sjaak van der Tak staat op 25, Jaap van Wenum (LTO Akkerbouw) staat op 41.

Van de politici staan Jan Huitema (34, Europarlement VVD), Jaco Geurts (35, Tweede Kamer CDA), Helma Lodders (38, Tweede Kamer VVD) en Tjeerd de Groot (43, Tweede Kamer D66) in de lijst. Twee gedeputeerde halen de lijst: Adri Bom-Lemstra op 48 en Peter Drenth opvallend genoeg op 51.

Weer

 • Maandag
  19° / 13°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 13°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer