Rattenoverlast+blijft+toenemen
Nieuws
© Pixabay

Rattenoverlast blijft toenemen

De overheid heeft rattenoverlast niet in de hand, zegt het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen tegen de NOS. Uit een rondgang van de publieke omroep onder tientallen gemeenten blijkt dat ruim 40 procent de indruk heeft dat het aantal meldingen van ratten de afgelopen vijf jaar toenam.

Er waren vorig jaar landelijk ruim tienduizend meldingen. Vooral in Rotterdam, Amsterdam en Arnhem is het aantal meldingen fors. Omdat de laatste jaren en ook de komende jaren regels rondom rattengif strenger worden, zijn experts het erover eens dat de rat aan terrein zal blijven winnen.

In heel Nederland werd het in 2016 verboden om buitenshuis rattengif te strooien, vanaf 2023 mogen particulieren zelfs helemaal geen gif meer gebruiken.

Bekijk video: Jager schiet tienduizendste rat


Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 8°
  10 %
 • Zondag
  23° / 8°
  10 %
 • Maandag
  24° / 7°
  10 %
Meer weer