%E2%80%98Gelderland+moet+erfcoaches+zelf+aanstellen%E2%80%99
Nieuws
© Studio Kastermans

‘Gelderland moet erfcoaches zelf aanstellen’

Provincie Gelderland moet zelf ervencoaches aanstellen, en deze taak niet bij de gemeenten neerleggen.

Die oproep doet Stichting Stimuland. De projectorganisatie noemt het een goede stap dat Gelderland in navolging van Overijssel erfcoaches inzet, die boeren kunnen helpen met beslissingen over duurzaamheid of bedrijfsovername. Stimuland heeft echter vraagtekens bij de uitvoering.

Ingrid Jansen, directeur van Stimuland: ‘Wij zijn heel positief over de stap van de provincie Gelderland om middelen vrij te maken. Maar de verantwoordelijkheid wordt bij de gemeenten neergelegd, zij moeten een aanvraag doen. Wij zien in de praktijk dat gemeenten heel veel aan hun hoofd hebben en ook niet de capaciteit hebben om een financiële aanvraag op te stellen en in te dienen om zo erfcoaches aan te stellen. Wij roepen de provincie Gelderland op om in navolging van de provincie Overijssel zélf erfcoaches aan te stellen, die de gemeenten gaan ondersteunen.’

Stimuland zegt veel ervaring te hebben op dit gebied. In Overijssel werkt de aanpak goed, ziet de organisatie. ‘Op deze manier kan kennisdeling onderling makkelijker gedeeld worden en wordt fragmentatie voorkomen’, aldus Jansen.

De toekomstige erfcoaches in Gelderland komen er dankzij een aangenomen motie van CDA, GroenLinks, VVD, PvdA, CU, SGP en SP.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  30° / 15°
  10 %
 • Vrijdag
  32° / 16°
  10 %
 • Zaterdag
  33° / 16°
  10 %
Meer weer