Boeren met Zon Overijssel leveren stroom

Boeren met Zon is een bijzonder duurzaamheidsproject in Overijssel. Het maakt het agrarische ondernemers mogelijk via een huurkoopovereenkomst zonnepanelen te installeren.

Boeren+met+Zon+Overijssel+leveren+stroom
© VidiPhoto

Afgelopen donderdag nam de familie Pierik in Dalfsen als eerste een zonnepaneleninstallatie in gebruik dankzij Boeren met Zon.

Een plezierige manier van zakendoen, vindt veehouder R. Pierik. 'Wij kunnen op een laagdrempelige manier zonne-energie opwekken.'

Samenwerking

Boeren met Zon is een samenwerking tussen Stimuland, Agro-NRG en Energiefonds Overijssel. Het doel van Boeren met Zon is agrarische ondernemingen in Overijssel helpen hun bedrijfsvoering verder te verduurzamen.

Dankzij de huurkoopregeling hoeven agrarische ondernemers hun eigen vermogen niet aan te spreken en ook geen lening af te sluiten bij de bank.

Stimuleringsregelingen

Omdat zij direct economisch eigenaar van de zonnepaneleninstallaties zijn, kunnen deelnemers gebruik maken van diverse fiscale stimuleringsregelingen.

Bovendien hebben ze geen omkijken naar hun zonnepaneleninstallatie, want Boeren met Zon verzorgt het onderhoud, het beheer en de verzekering.

Duurzamer

Ook nu de opbrengsten van melk lager zijn, kunnen Overijsselse veehouders dankzij de regeling toch duurzamer produceren.

Weliswaar genieten ze dan minder of geen fiscale voordelen, maar de kosten voor de huurkoop zijn vaak ongeveer gelijk aan de stroomkosten. Huurkoop is dan interessant bij een stroomverbruik van 20.000 tot 50.000 kilowattuur per jaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer