PVV%3A+Brabant+klop+bij+Rijk+aan+voor+soepeler+stikstofnorm
Nieuws
© Johan Wissink

PVV: Brabant klop bij Rijk aan voor soepeler stikstofnorm

De PVV in de Provinciale Staten van Noord-Brabant wil dat het provinciebestuur bij het Rijk aanklopt voor een soepeler stikstofnorm.

Op dit moment wordt het hele land volgens de PVV gek gemaakt met de paniek rond stikstof. 'Daartegen willen het kabinet en het Brabantse college nu overhaast en ondoordacht allerlei maatregelen invoeren. Door alle hysterie staan banen op de tocht, vinden bouwprojecten geen doorgang en dreigen boeren failliet te gaan', zegt PVV-woordvoerder Maikel Boon.

De partij vindt dat de stikstofnormen die de overheid hanteert voor Natura 2000-gebieden, onrealistisch en zelfs onhaalbaar zijn. 'Zelfs een halvering van alle stikstofbronnen – veehouderij, verkeer, industrie, huishoudens en het buitenland – brengt ons niet uit de impasse.'

Richtlijnen en regelgeving

'Wij willen daarom dat Brabant zich uitspreekt tegen de te strenge normen', stelt Boon. 'De provincie is op dit moment over stikstof in overleg met het Rijk. Wij vragen door middel van Statenvragen aan het college of het bij dit overleg namens Brabant uit wil dragen dat er iets aan de stikstofnormen moet gebeuren en dat de richtlijnen en regelgeving rondom stikstof eens kritisch tegen het licht moeten worden gehouden.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer