Nieuw+platform+voor+digitale+handel+in+aardappelen
Nieuws
© Haijo Dodde

Nieuw platform voor digitale handel in aardappelen

Na Uienhandel.com lanceert marktinformatiebureau DCA nu ook een digitaal handelsplatform voor de aan- en verkoop van aardappelen.

Aardappelhandel.com is een digitale marktplaats voor fritesaardappelen, tafelaardappelen, zetmeelaardappelen en exportaardappelen in alle kwaliteitssoorten. Volgens directeur Kees Maas van DCA Groep biedt het platform kopers en verkopers van aardappelen de mogelijkheid om op een snelle en transparante wijze vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Aardappelhandel.com sluit aan op de behoefte in de aardappelsector om de markt beter bereikbaar te maken, verklaart Maas. Hij legt uit dat handelsstromen steeds vaker vroeg van tevoren worden vastgelegd. Daardoor komen andere handelskanalen minder in het bereik van telers en kopers te liggen.

Internationaal zaken doen

DCA Groep stelt dat Aardappelhandel.com ook de mogelijkheid biedt om op de internationale markt zaken te doen. 'Dit vergroot de handelsmogelijkheden', verzekert de directeur. 'Telers ervaren steeds minder kopers op hun erf en komen moeilijker in contact met handelaren, exporteurs en andere kopers.'

Aanbieders van aardappelen komen via Aardappelhandel.com direct in contact met een grote groep kopers uit binnen- en buitenland, zegt Maas. 'Ook voor kopers is het platform aantrekkelijk als zij bijvoorbeeld specifiek willen inkopen op basis van ras, kwaliteit en leveringsperiode.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  65 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer