Nicole+Alberts+wil+%27het+belang+van+arbeidsmigranten+verduidelijken%27
Interview
© Eigen Foto

Nicole Alberts wil 'het belang van arbeidsmigranten verduidelijken'

Arbeidsmigranten zijn vrijwel niet meer weg te denken uit de agrarische sector. Maar wat is nu precies het belang van deze internationale medewerkers? Deze vraag staat centraal bij het symposium Arbeidsmigranten op dinsdag 28 november in Weert. Nicole Alberts is als projectleider van de LLTB bij het thema arbeidsmigranten betrokken.

Wat is het belang van arbeidsmigranten?

'De economie is de laatste jaren sterk aangetrokken en ook in Limburg plukken we daar de vruchten van. Maar dit brengt ook veel uitdagingen met zich mee, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt. Door de groeiende economie en de krimpende beroepsbevolking neemt de behoefte aan arbeidskrachten alleen maar toe. We hebben internationale werknemers nodig als we de Limburgse economie in ieder geval op peil willen houden. De vraag naar arbeidsmigranten zal voorlopig dan ook alleen maar groter worden.'

Wat is de rol van Ondernemend Limburg op het gebied van arbeidsmigranten?

'Ondernemend Limburg is een samenwerkingsverband tussen de LLTB, LWV en MKB-Limburg. We willen een klimaat scheppen waarbij de internationale werknemer zich welkom voelt in onze provincie. Daarbij hoort onder andere het bieden van voldoende goede huisvestingsmogelijkheden, die zowel kwalitatief als kwantitatief toereikend zijn. Samen met Ondernemend Limburg draagt de LLTB zijn steentje bij om dit thema op de politieke agenda te krijgen waar dit nog niet het geval is, en draagvlak te creëren bij burgers.

Hoe kan het symposium Arbeidsmigranten hieraan bijdragen?

'Met het symposium willen we een stuk bewustwording bij ondernemers, bestuurders en beleidsmakers creëren en het belang van arbeidsmigranten verder verduidelijken. Samen met onze partners binnen Ondernemend Limburg, met provincie en overheid willen we de schouders zetten onder dit thema. De sprekers nemen de aanwezigen mee in de laatste ontwikkelingen, succesvolle praktijkcases en inspirerende voorbeeldprojecten.'

Waar en wanneer vindt het symposium Arbeidsmigranten plaats?

'Het symposium wordt gehouden op dinsdag 26 november, om 16 uur bij de Poort van Limburg in Weert. Hoewel het hard gaat met het aantal aanmeldingen zijn er nog een paar plaatsen vrij. Aanmelden kan via de website van de LLTB.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 14°
  90 %
 • Vrijdag
  17° / 15°
  80 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  40 %
Meer weer