VVD boos om verhoging waterschapslasten Flevoland

De VVD is boos over de voorgestelde verhoging van de waterschapslasten voor boeren in het waterschap Zuiderzeeland. Kamerleden Remco Dijkstra en Albert van den Bosch (beiden VVD) hebben de ministers van Infrastructuur en Waterstaat en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om opheldering gevraagd.

VVD+boos+om+verhoging+waterschapslasten+Flevoland
© Koos van der Spek

In het waterschap geldt voor het agrarisch bedrijf een verhoging van 7,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit betekent een toename van zo'n 500 euro. Dit is binnen de grenzen van dit waterschap veruit de grootste lastenverzwaring. De Kamerleden denken dat dit heel onrechtvaardig overkomt op boeren en tuinders.

De verhoging komt volgens Zuiderzeeland door een gerechtelijke uitspraak. De Hoge Raad vindt dat de belasting die wordt geheven over de wegen en de bermen niet alleen voor rekening mag komen voor de wegbeheerders, zoals gemeenten en provincies. Agrariërs moeten meebetalen voor de onverharde bermen.

Dijkstra en Van den Bosch willen weten waaruit blijken dat in plaats van wegbeheerders voortaan agrariërs moeten betalen voor gebruik van onverharde bermen. Ook willen ze weten of dit landelijk gaat gelden. De Kamerleden wijzen erop dat agrariërs in veel gemeenten juist onderhoud verzorgen aan de bermen en daar regelmatig vanuit de gemeenten of waterschappen vergoedingen voor krijgen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer