Boer betaalt 3 procent meer aan Rijn en IJssel

Waterschap Rijn en IJssel verhoogt de tarieven volgend jaar 3 procent. Voor agrarische bedrijven met een waarde van 2 miljoen euro en een omvang vanaf 40 hectare stijgt het tarief 89 euro naar 3.065 euro.

Boer+betaalt+3+procent+meer+aan+Rijn+en+IJssel
© Ruud Ploeg

Een meerpersoonshuishouding met een woning met een WOZ-waarde van 150.000 euro betaalt 270 euro, dat is ruim 7 euro meer dan dit jaar. Rijn en IJssel spreekt van een 'beperkte verhoging.' De tarieven gaan volgens het waterschap omhoog omdat 'er meer verwacht wordt van het schap op het gebied van dijkversterking, klimaat, energietransitie, circulaire economie en schoon en gezond water'.

Ook vragen de droge zomers van 2018 en 2019 om onderzoek en aanpassingen aan het watersysteem. 'Met deze begroting legt het bestuur een basis om de komende jaren de uitdagingen in het waterbeheer aan te gaan', geeft Rijn en IJssel aan. De totale begroting van 2020 bedraagt 103,80 miljoen euro. Het algemeen bestuur stelde de begroting deze week vast.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer