Boeren+in+Flevoland+gaan+meer+waterschapslasten+betalen
Nieuws
© Persbureau Noordoost Alex J. de Haan

Boeren in Flevoland gaan meer waterschapslasten betalen

Agrariërs in Flevoland gaan komend jaar gemiddeld zo'n 500 euro meer aan waterschapslasten betalen, een stijging met 7,3 procent.

Volgens waterschap Zuiderzeeland vloeit de stijging voort uit het doorbelasten van het areaal aan onverharde bermen. Door een uitspraak van de Hoge Raad mogen de wegbeheerders zoals gemeenten en provincies daar niet meer alleen voor worden aangeslagen. Een gedeelte wordt daarom nu ook bij de agrariërs neergelegd.

Ook natuurorganisaties in Flevoland worden komend jaar extra aangeslagen. Zij betalen 4,2 procent meer. Voor huishoudens wil Zuiderzeeland de heffing verhogen met 2,6 procent voor huurwoningen en 3,2 procent voor koopwoningen.

Ingewikkeld

Waterschap Zuiderzeeland broedt inmiddels samen met de andere waterschappen in Nederland op correctie van het belastingstelsel van de waterbeheerders. Die aanpassing is volgens Heemraad Tom Vereijken erg ingewikkeld. Daarom kan die nog wel even op zich laten wachten.

Op 27 november beslist de Algemene Vergadering van Zuiderzeeland of het begrotingsvoorstel van het dagelijks bestuur acceptabel is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer