ABN Amro verwacht hogere prijzen voor mais en soja

In een vooruitblik op de markt voor agrarische grondstoffen in 2020 is ABN Amro voorlopig positiever over mais en soja dan over suiker en tarwe.

ABN+Amro+verwacht+hogere+prijzen+voor+mais+en+soja
© Haijo Dodde

Voor zowel mais als soja geldt volgens de bank dat de producties van 2019-2020 achterblijven bij de grotere vraag naar deze agrarische grondstoffen. ABN Amro verwacht voor mais volgend jaar een prijsstijging van 4 tot 5 procent in vergelijking met 2019. De daling van de wereldvoorraden resulteert bij sojabonen in een prijsvorming die circa 8,5 procent hoger zal zijn.

Juist bij tarwe en suiker hebben de hoge wereldvoorraden een sterk dempend effect op de prijsvorming, meldt ABN Amro. Voor tarwe geldt dat een eerdere prijsstijging niet standhoudt, omdat de producties in 2019-2020 toch behoorlijk hoger zijn dan het verbruik. Naast de hoge voorraden zorgt met name de verwachte export van goedkoop suiker vanuit India voor enige prijsdruk op de suikermarkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer