Schouten+belooft+drempelwaarde+voor+stikstof
Nieuws
© Dirk Hol

Schouten belooft drempelwaarde voor stikstof

Het kabinet komt snel met een nieuwe drempelwaarde voor stikstof. Dat heeft minister Carola Schouten (LNV) de protesterende bouwers op het Malieveld toegezegd.

De minister sprak woensdag de bouwers toe die zich in navolging van protesterende boeren hadden verzameld op het Malieveld in Den Haag. Volgens Schouten is de vergunningsverlening voor nieuwe bouwprojecten weer op gang gekomen voor projecten waarbij de stikstofuitstoot nul is. ‘Dit land gaat niet op slot’, zegde ze de bouwers toe.

Het kabinet komt snel met maatregelen en een nieuwe drempelwaarde voor de aanpak van de stikstofcrisis. Voor die drempelwaarde heeft Schouten onlangs al een adviesaanvraag ingediend bij de Raad van State.

Haken en ogen

Juristen zeiden onlangs in een hoorzitting in de Tweede Kamer dat er veel haken en ogen kleven aan zo’n drempelwaarde. Zij vroegen zich af of die bij de rechter wel houdbaar zal blijken te zijn.

Afgelopen zaterdag uitte ook stikstofdeskundige Jan Willem Erisman in Nieuwe Oogst zijn twijfels over de juridische houdbaarheid van een drempelwaarde.

'De RvS zegt dat de stikstofdepositie eerst omlaag moet en een drempelwaarde leidt tot een verhoging. Dat mag van de RvS alleen tijdelijk en als je aantoonbaar op lange termijn je doelen voor een verlaging haalt.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 14°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 17°
  40 %
Meer weer