Peecon brengt met vijzel voer voor voerhek

Peeters landbouwmachines levert met de Peecon Butler XL een zelfstandig werkende voeraanschuifrobot. Die brengt met behulp van een vijzel het voer opnieuw voor het voerrek.

Peecon+brengt+met+vijzel+voer+voor+voerhek
© Nieuwe Oogst

Het voordeel van het aanschuiven met een vijzel is dat het voer wordt losgemaakt in plaats van verdicht. Hiermee blijft de versheid en kwaliteit van het voer langer goed zodat de dieren aangemoedigd worden om meer voer op te nemen. Door de activiteit van de dieren te stimuleren, zal ook de frequentie van het bezoeken van de melkrobot toenemen.

Optioneel kan de Butler XL worden geleverd met een mineralen-unit. Tijdens het aanschuiven kan de robot dan naar wens tot twee mineralen- of voersoorten op/door het voer brengen.

Magneten

De machine vindt via magneten in de vloer zijn weg door de stal. De Butler XL kan tot wel vijftien keer per 24 uur het voer dichter bij de dieren brengen. Bediening van de robot kan via de computer of smartphone/tablet.

De robot heeft twee 12 Volt accu's en heeft een accucapaciteit van 210 Ah. In parkeerstand laadt de machine zich bij. De Butler XL was onlangs te zien op de Landbouwvakbeurs in Assen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer