Peecon+komt+met+nieuwe+CARgo+kipwagenlijn
© eigen foto Peecon

Peecon komt met nieuwe CARgo kipwagenlijn

Peeters Landbouwmachines in Etten-Leur introduceert een nieuwe generatie Peecon CARgo kippers. Op deze lijn kippers is het nieuw ontwikkelde F16 as-ophangsysteem leverbaar.

De huidige CARgo kipper-lijn bestaat al veertien jaar. In de loop der jaren zijn er steeds kleine updates en doorontwikkelingen gedaan. Nu komt Peecon met een geheel nieuw type CARgo kipper.

Kijkvenster

De nieuwe bak is tot stand gekomen door het verbeteren van het S355 zijwandprofiel. Deze is nu meer gestroomlijnd en ziet er veel moderner uit. Er zijn drie standaardhoogtes: 1,2 meter, 1,4 meter en 1,6 meter.

In het kopschot zit voortaan een veel groter kijkvenster. In de akkerbouwuitvoering kan dit ook een spijlenvenster met plexiplaat zijn. De graandichte achterklep is uit te voeren met een graanschuif..

Opgangsysteem

Op de nieuwe CARgo kipwagenlijn is het door Peeters Landbouwmachines ontwikkelde F16 ophangsysteem leverbaar. Dit in de landbouwsector nieuwe ophangsysteem is speciaal ontwikkeld voor de toenemende vraag naar het monteren van brede banden op smalle spoorbreedtes.

Dit ophangsysteem kenmerkt zich door zijn ideale treklijn, een maximale bewegings- en stuurvrijheid van de banden en onderhoudsvrije scharnierpunten. Door de parallelle ophanging blijven de fusees altijd verticaal, ongeacht de hoogte-instelling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  34° / 21°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 22°
  80 %
Meer weer