Pitbull%2Dminishovel+heeft+pendelende+achteras
Nieuws
© Eigen Foto

Pitbull-minishovel heeft pendelende achteras

De Peeters Group, fabrikant van Peecon-voermengwagens, komt met een eerste minishovel in het assortiment. Kenmerkend is de pendelende achteras.

De nieuwe serie minishovels wordt gelanceerd onder de merknaam Pitbull. Met een team van ingenieurs heeft Peeters dit product opnieuw uitgevonden met extra aandacht voor veiligheid, kwaliteit, kracht en behendigheid.

Voor extra veiligheid gebruikt Peeters een stabilisatiesysteem op de achterste schommelas in combinatie met een telescopische valbeveiliging. Voor een betere zichtbaarheid is gekozen voor een open giek met parallelsysteem. Als optie is er een clear-view telescoopgiek.

Kubota-motor

De Pitbull X27-45 Compact Loader weegt 2.700 kilo, heeft een viercilinder Kubota-motor met een vermogen van 45 pk en een hefvermogen van 1.800 kilo. De Pitbull X30-45 Compact Tele Loader heeft dezelfde motor, weegt 3.000 kilo en heeft een hefvermogen van 1.600 kilo. De bak kan tot 3,5 meter hoogte. De minishovels zijn compleet uit staal vervaardigd.

De compacte laders worden geproduceerd in een nieuwe fabriek met een oppervlakte van 7.500 vierkante meter. Deze fabriek heeft ongeveer tien robotsystemen die op een efficiënte manier produceren met een capaciteit van meer dan 2.000 eenheden per jaar.

Peeters in Etten-Leur (Noord-Brabant) heeft de merken Peecon, Tulip en nu dus ook Pitbull. Elk jaar produceren het bedrijf duizenden machines op vier productielocaties in Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  34° / 16°
  10 %
 • Zaterdag
  34° / 18°
  10 %
 • Zondag
  33° / 20°
  10 %
Meer weer