Unie+van+Waterschappen+past+voorstel+belastingstelsel+aan
Nieuws
© DIRK HOL

Unie van Waterschappen past voorstel belastingstelsel aan

De Unie van Waterschappen komt met een aangepast voorstel voor een nieuw belastingstelsel. Dat is besloten tijdens de meest recente ledenvergadering van de Unie. De schriftelijke reactie van alle 21 waterschappen is hierbij meegewogen.

Het oorspronkelijke voorstel om tot een ander belastingstelsel te komen, kreeg veel kritiek uit onder meer agrarische hoek. Het stelsel is gebaseerd op het principe 'kostenmaker, kostendrager'. LTO Nederland vond dit systeem niet transparant. Ook zouden te veel factoren van invloed zijn op de belastingheffing, waardoor het stelsel te complex is. Tevens zijn de positieve inspanningen voor de maatschappij niet meegewogen.

• Lees ook: Forse stijging waterschapslasten dreigt

Op basis van de ingekomen reacties van de waterschappen is besproken waar punten van overeenstemming zijn, waar verschil van opvatting is en wat dat betekent voor het vervolgproces. Tot slot is er stilgestaan bij wat er nodig is om tot een succesvolle afronding te komen.

Afgesproken is dat de Unie van Waterschappen naar aanleiding van de discussie met een aangepast voorstel komt, zowel op inhoud als op proces. De waterschappen ontvangen dit aangepaste voorstel eind oktober. Het zal vervolgens in de ledenvergadering van december geagendeerd worden.

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  3° / -2°
  55 %
Meer weer