Nieuwe+opties+voor+AVR+inschuurmachines
Nieuws
© Eigen Foto

Nieuwe opties voor AVR inschuurmachines

AVR introduceerde vorig jaar de nieuwe Falcon stortbunker en de Cobra hallenvuller. Nu komt de Belgische machinefabrikant met een aantal handige opties om de inschuurmachines, zoals de Speedclean.

Met de Speedclean kan de gebruiker de PU-spiraalrollen op de Falcon stortbunker reinigen door ze op booststand te laten draaien. De enorme draaisnelheid verwijdert eventueel aangekleefde aarde.

De Speedclean is met een druk op de knop te activeren of automatisch in te stellen op tijd of in combinatie met een automatische stopfunctie. Een afdekzeil vermijdt rondvliegende brokken.

Afvoerbandvernauwing

Een andere optie op de Falcon is de verstelbare afvoerbandvernauwing. Door deze simpele schuif te monteren, kan de product- of grondstroom worden versmald. Daarmee is morsen te vermijden. De schuif is traploos instelbaar en versmalt de band tot maximaal circa 60 centimeter.

De afvoerbandvernauwing kan zinvol zijn op de Falcon afvoerbanden. Deze zijn allemaal 80 centimeter breed, terwijl bij kleine transportbanden (vaak 65 centimeter) die na de afvoerband komen de instorttrechter te smal kan zijn. De schuif voorkomt geknoei en is snel te demoneren als deze niet meer nodig is.

Kieperdetectie

Daarnaast biedt AVR als optie een inrijverlichting en verschuifbare sensoren voor kieperdetectie aan. De led-verlichting is op de zijschotten van de Falcon te monteren. Deze verlichting maakt de bunker in een donkere schuur beter zichtbaar.

De inrijverlichting maakt inrijden tussen de schotten makkelijker. De verlichting valt uit wanneer de kipper ver genoeg is. Zo kan schade worden vermeden. Afhankelijk van de oversteeklengte van de kieper, kan de sensor met verlichting via een glijrail worden versteld.

Aanvoerband Cobra

Nieuw als optie bij de Cobra hallenvuller is een extra aanvoerband die de valhoogte tussen de duo-band en de hallenvuller (in alle posities van de band) van de productstroom verkleint. Daardoor landen de aardappelen zacht.

Het aangevoerde product is in stappen af te remmen van duo-band naar hallenvuller om zo een dikkere productlaag op te bouwen op de hallenvullerband. Door het afremmen is er geen beschadiging.

Constante afgiftestroom

Als het product op een volle band komt, begint het niet snel te rollen en ligt het direct stil, wat het nog productvriendelijker maakt. Daarnaast is het voordeel dat er door een volle band een betere en constante afgiftestroom is bij de uitstort van de hallenvuller.

Toedieningsapparatuur (poeder/mafex) kan effectiever ingezet worden door deze bij de overgang op te bouwen. Dit zorgt voor een betere dekking op het product. Tegelijk is de apparatuur beter toegankelijk voor bijvoorbeeld bijvullen dan wanneer deze halverwege de stijgende transportband is opgebouwd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  6° / -3°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
 • Woensdag
  7° / 3°
  10 %
Meer weer