Alleen+ga+je+sneller%2C+samen+kom+je+verder
Column
© ZLTO

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Het voorzitterschap van ZLTO is een uitdaging. Dat besef is de afgelopen maanden alleen maar gegroeid. Op het boerenerf komen vraagstukken, en daarmee ook spanningen, samen.

Er spelen talloze ontwikkelingen op lokaal, sectoraal, provinciaal, landelijk en internationaal niveau. Ontwikkelingen waarbij een krachtige, gebundelde belangenbehartiging door LTO Nederland, door sectororganisaties, door LTO Noord, door LLTB en door ZLTO van vitaal belang is. De agrarische ondernemer zal de steun in de rug van zijn belangenbehartiger altijd moeten voelen.

Neem de actualiteit: op woensdag 20 maart koos Nederland de nieuwe leden van Provinciale Staten. Inmiddels zijn overal coalitiebesprekingen aan de gang en het is uw regionale landbouworganisatie die in dat proces de wensen van de land- en tuinbouw kenbaar maakt en contacten onderhoudt met alle politieke partijen. Belangrijk werk, dat zich goeddeels achter de schermen afspeelt.

Belangenbehartiging voor boeren en tuinders is de kern van onze organisaties. De effecten van onze inspanningen voor het collectief zullen zichtbaar moeten zijn voor leden. De boer en tuinder zijn historisch van grote betekenis voor welvarend Nederland. Ik ben ervan overtuigd dat die grote betekenis er ook in de toekomst zal zijn.

De boer en tuinder zijn historisch van grote betekenis voor welvarend Nederland

Wim Bens, bestuurslid LTO Nederland

U mag blijven rekenen constructieve rol van ZLTO in de belangenbehartiging, want partnerschap zit in ons bloed. Veel coöperaties hebben hun oorsprong bij boerenbelangenorganisaties. Een belangrijk kenmerk van een coöperatie is samenwerken. Ik ben ervan overtuigd dat samen oplossingen zoeken de weg is naar succes. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  65 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer