Veel+agrarische+thema%27s+bij+Waterinnovatieprijs
Nieuws
© Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden

Veel agrarische thema's bij Waterinnovatieprijs

Voor de Waterinnovatieprijs 2019 zijn meer dan 100 innovatieve waterideeën ingezonden bij de jury. Bij de inzendingen is veel aandacht voor Artificial Intelligence en het betrekken van agrariërs, laat de organisatie weten.

Verder variëren de inzendingen van een volledig afbreekbare mat die beschermt tegen erosie tot baggeren met kleinschalige elektrische slibrobots. De genomineerden worden op 14 november bij het Deltacongres bekendgemaakt. Daarna kan er door iedereen gestemd worden voor de Publieksprijs.

De Waterinnovatieprijs is een initiatief van de Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank. De prijs wordt uitgereikt in 4 categorieën: Waterveiligheid, Schoon water, Voldoende water en Digitale transformatie. Iedereen mocht meedoen: overheden, bedrijven en particulieren.

Afgelopen jaren viel de bedrijvenproef Sturen met water in de prijzen, waarbij een groep Utrechtse boeren het waterpeil in hun polder beheren met behulp van drukdrains.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer