Dertien+Chinese+varkensbedrijven+produceren+twee+miljoen+varkens
Nieuws
© pixabay

Dertien Chinese varkensbedrijven produceren twee miljoen varkens

In de Chinese provincie Sichuan is gestart met de bouw van dertien enorme varkensbedrijven. Daarin worden in totaal jaarlijks twee miljoen varkens geproduceerd. Het Duitse Tonnies investeert in Chinese slachthuizen om deze stroom te verwerken.

In totaal wordt 2,5 miljard Chinese yuan, bijna 321 miljoen euro, geïnvesteerd. De twee miljoen varkens zijn voldoende voor een stabiel aanbod van varkensvlees in deze provincie. In de toekomst is het aantal varkens nog uit te bereiden richting de zes miljoen varkens per jaar.

Deze opzet is het grootste slacht- en vleesverwerkingsproject voor varkens in Zuidwest-China. De nieuwe onderneming zal 's werelds toonaangevende productietechnologie gebruiken, alles volgens Europese Unie normen. Net als in veel andere Chinese provincies kromp de varkensstapel in Sichuan fors vanwege de Afrikaanse varkenspest. In heel China nam het aantal varkens met meer dan een derde af.

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer