China koopt Braziliaanse sojamarkt leeg

Als gevolg van de handelsoorlog met de Verenigde Staten heeft China de aankoop van soja uit dat land helemaal stilgelegd. Het land koopt nu massaal Braziliaanse soja in. Particuliere en overheidsondernemingen kochten midden augustus tussen de 1,5 en 2 miljoen ton soja op.

China+koopt+Braziliaanse+sojamarkt+leeg
© Landpixel

Brazilië kon tot dusver aan de vraag van China voldoen, maar de voorraden drogen daar op. Brazilië verwacht dat de voorraad tegen het eind van het jaar nog 2,6 miljoen ton zal zijn, het laagste niveau in twintig jaar. In juli ging men nog uit van een voorraad van 5,6 miljoen ton.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  10 %
 • Zondag
  21° / 6°
  10 %
 • Maandag
  20° / 12°
  70 %
Meer weer