Doek+valt+voor+Nationale+Zomerbloemententoonstelling
Nieuws
© Roel Dijkstra

Doek valt voor Nationale Zomerbloemententoonstelling

De Nationale Zomerbloemententoonstelling stopt. Tijdens de laatste vergadering van Stichting Nationale Zomerbloemententoonstelling heeft het bestuur besloten dat er in 2020 in de Oude Kerk in Naaldwijk geen nieuwe editie van de tentoonstelling meer zal plaatsvinden.

De afgelopen editie was de laatste op rij van 34 tentoonstellingen. Het bestuur heeft dit besluit genomen op basis van een gebrek aan vrijwilligers op een aantal belangrijke sleutelposities in de organisatie en het wegvallen van een aantal grote financiële sponsors.


Verder is het door gebrek aan financiële middelen niet mogelijk het tekort aan bestuurlijke vrijwilligers met professionele krachten in te vullen, zodat doorgaan en verder ontwikkelen mogelijk zou zijn geweest.

Vacatures

Voorzitter Arnold Hordijk van de tentoonstelling: 'We hebben al enige tijd vacatures openstaan op sleutelposities binnen de organisatie en er zal in de nabije toekomst nog een aantal volgen. Het is ons niet gelukt om de openstaande posities weer in te vullen. Daarbij komt ook dat in de verschillende werkgroepen van de organisatie eveneens vacatures zijn ontstaan en de organisatie geheel afhankelijk is van vrijwilligers.'

'Terwijl er tijdens de opbouw van de tentoonstelling veel vrijwillige handen beschikbaar zijn, lukt het ons niet om juist op cruciale plaatsen in de organisatie voor nieuwe vrijwilligers te zorgen. Tijdens de afgelopen editie zijn met heel veel inspanning alle ontstane leegtes ingevuld.'

Sponsorgeld

Naast het niet kunnen invullen van sleutelposities heeft de organisatie ook te maken met het wegvallen van een aantal belangrijke financiële sponsors, waarvoor geen nieuwe in de plaats zijn gekomen. De organisatie beschikt nog over enige reserve, maar die is niet voldoende om een hele tentoonstelling in zijn huidige vorm te financieren en een professionalisering van de personele bezetting te realiseren.

De organisatie gebruikt de komende maanden om alle zaken, zowel financieel als organisatorisch af te ronden. Sinds 1968 zijn er 34 edities van de tentoonstelling geweest. De tentoonstelling, met als basis de keuring van zomerbloemen, heeft bijgedragen aan het promoten van deze sierteeltproducten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
 • Maandag
  14° / 0°
  10 %
Meer weer