Telers zomerbloemen stappen over naar LTO-vakgroep

Kwekers van zomerbloemen in de vollegrond maken per 1 januari 2019 de overstap van LTO Glaskracht naar de vakgroep Bomen en Vaste Planten van LTO Nederland.

Telers+zomerbloemen+stappen+over+naar+LTO%2Dvakgroep
© Wim van Vossen

De switch gebeurt, omdat deze tuinders zich beter thuis voelen bij de vakgroep. 'Dat geldt vooral op het terrein van de cao en de gewasbescherming', zegt Marco van Ruiten, voorzitter van de landelijke zomerbloemencommissie van LTO Glaskracht Nederland.

'In de buitenteelt hebben we een andere cao dan onder glas', geeft Van Ruiten als voorbeeld. 'Ook wat de gewasbescherming betreft hebben we meer overeenkomsten met de telers van bomen en vaste planten.' Hoeveel telers er aan het begin van volgend jaar de overstap maken, is nog niet duidelijk.

Landelijke commissie

Voor de kleine gewassen onder glas wordt op dit moment bij LTO Glaskracht een landelijke commissie ingericht. 'Met de landelijke commissie willen we een zo breed mogelijke dekking van de snijbloemengewassen bereiken die nu geen aparte landelijke commissie hebben', meldt Glaskracht. Daarbij richt de glastuindersorganisatie zich op de vier thema's energie, plantgezondheid, arbeid, en water en omgeving.

De nieuwe landelijke commissie kleine snijbloemengewassen onder glas komt in november voor het eerst bij elkaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer