Gladiool krijgt prominente plek in tentoonstelling

De gladiool is themabloem tijdens de 32e editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Gladiool+krijgt+prominente+plek+in+tentoonstelling
© VidiPhoto

Tot thema van de tentoonstelling is 'ErfGoed' gekozen. Dat sluit volgens de organisatoren naadloos aan bij het thema van Open Monumentendag 2017: 'Boeren, burgers en buitenlui'. Open Monumentendag valt dit jaar opnieuw in het weekend van de tentoonstelling. 'De historische Oude Kerk in Naaldwijk zal wederom het mooist versierde monument van Nederland zijn', stelt de Nationale Zomerbloemtentoonstelling.

In de kerk wordt het evenement gehouden. De Nationale Zomerbloemententoonstelling vindt dit jaar plaats van donderdag 7 tot en met zondag 10 september.

Imposante bloem

'De gladiool leent zich door zijn imposante verschijning uitstekend voor de invulling van het thema. Sommige bloemen bereiken wel een lengte van 1,50 meter', aldus de zomerbloemententoonstellinghouders.. De gladiool is een geslacht van vaste planten uit de lissenfamilie, evenals Freesia en Iris. De Latijnse naam Gladiolus betekent 'zwaardje' en verwijst naar de zwaardvormige bladeren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer