Boerenprotest+ZLTO+in+Den+Bosch
Nieuws
© Johan Wissink

Boerenprotest ZLTO in Den Bosch

Kleine delegaties boeren protesteren maandag tot en met donderdag bij het provinciehuis in Den Bosch. Dat zet ZLTO in gang. Vrijdag worden alle boeren massaal opgeroepen om in actie te komen.

ZLTO verzamelt de eerste vier dagen om 12 uur bij het provinciehuis met 50 trekkers en 150 boeren. Elke dag komt er een andere afdeling demonstreren. Ook het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt (BAJK) neemt deel aan de acties. Op vrijdag, als Provinciale Staten opnieuw over landbouw en stikstof spreken, roepen de organisatoren alle boeren op om massaal te komen.

Ook Farmers Defence Force (FDF) roept boeren op om vrijdag naar het provinciehuis in Den Bosch te komen. FDF doet de aankondiging op Facebook en roept ook boeren uit omliggende provincies op om om 11 uur aanwezig te zijn. 'We blijven tot het plan is ingetrokken. Kom alsjeblieft ook om jullie wapenbroeders te helpen. Het is erop of eronder.'

Gas bijgeven

Verder waarschuwt FDF de provincies Groningen en Zuid-Holland, waar de beleidsregels ook nog niet zijn ingetrokken. 'Maak de borst maar nat. We komen eraan.' Tegen de boeren zegt het FDF-bestuur tot slot: 'Bij twijfel gas bijgeven strijders. Kom allen, we gaan ze kraken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  35° / 18°
  10 %
 • Zondag
  33° / 20°
  10 %
 • Maandag
  33° / 21°
  20 %
Meer weer