'Boeren worden naar afgrond gedreven'

Boeren zijn de kop van Jut. Dat zei woordvoerder Jeroen van Maanen van Farmers Defence Force woensdag in een toespraak bij het boerenprotest in De Bilt. Volgens hem worden de boeren door het RIVM, de politiek en de media naar de rand van de afgrond gedreven.

'Met gedrevenheid, vakmanschap en passie hebben wij fantastische resultaten geboekt', aldus Van Maanen. Volgens hem is de uitstoot van veel stoffen zoals ammoniak de laatste jaren flink verminderd door de boeren.


'De media misbruiken het ene na het andere nepnieuwsrapport om nog meer problemen op naam van de landbouw te schrijven', zegt Van Maanen. 'De politiek neemt dit zonder gedegen onderzoek over. Op basis van leugens, aannames en emoties wordt een beslissing genomen die de hele landbouwsector steeds dichter naar de rand van de afgrond drijft.'

Ook het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) krijgt nog een veeg uit de pan van Van Maanen. 'Voor leugens, aannames en rekenmodellen zit je bij het RIVM aan het goede adres.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 15°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  10 %
 • Zondag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer