Daling+varkensslachtingen+in+Duitsland+zet+door
Nieuws
© Maartje van Berkel

Daling varkensslachtingen in Duitsland zet door

Het aantal varkensslachtingen in Duitsland blijft in de eerste acht maanden van dit jaar 3,4 procent achter bij vorig jaar, meldt het agrarisch marktbureau AMI in Bonn.

Daarmee wordt de trend van vorig jaar voortgezet, toen ook minder varkens aan de haak gingen dan het jaar ervoor. Tot en met augustus zijn volgens AMI 36,4 miljoen varkens in de Bondsrepubliek geslacht. Uit de statistieken van AMI blijkt dat het aantal slachtingen elke maand lager lag dan in 2018, met uitzondering van augustus.

AMI verwacht dat ook in de resterende maanden van 2019 de hoeveelheid slachtingen kleiner is dan vorig jaar. 'Gezien de grootte van de varkensstapel in Duitsland ligt dat voor de hand', meldt het marktbureau. De terugval in het aantal slachtingen heeft een gunstig effect op de prijs van varkensvlees, concludeert AMI.

Naar 55 miljoen

In 2017 werden in Duitsland 58,4 miljoen varkens geslacht. In 2018 lag dat aantal op 56,9 miljoen. Bij een vermindering van 3,4 procent komt het varkensslachttotaal van 2019 op 55 miljoen uit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  19° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 13°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 12°
  60 %
Meer weer