%27Het+kraampje%27+brengt+met+app+boerderijverkoop+in+beeld
Nieuws
© bernd hietberg

'Het kraampje' brengt met app boerderijverkoop in beeld

Een app om boerderijwinkels in de buurt te vinden. Dat is 'Het Kraampje'. Boerderijen met huisverkoop kunnen zich hier gratis voor aanmelden.

De app is een initiatief van dierenartsen Bernd Hietberg en Willemijn Kleijn. Het koppel investeerde veel tijd en geld in de app Het Kraampje. 'Puur uit idealisme' legt Kleijn uit. 'Het is zoveel leuker en leerzamer om producten direct van een boer in de buurt te kopen. We laten daar graag meer mensen kennis mee maken.'

Ze vervolgt: 'Ook voor kinderen is het belangrijk om te leren waar ons eten vandaan komt. Daarom bieden we in de app een overzicht met activiteiten bij de boer. Veel boerderijen bieden bijvoorbeeld educatieve rondleidingen of speciale middagen waarbij je kennis kan maken met het boerenleven. Hartstikke leuk én belangrijk.'

'Zelf eten we zoveel mogelijk producten van lokale boeren. Als we eters krijgen, vragen ze altijd waar we ons vlees vandaan hebben omdat het zo lekker is. Van onze boerenburen, zeggen we dan,' vult Hietberg aan.

De geboren boerenzoon vindt dat we trotser mogen zijn op Nederlands voedsel: 'Er zit echt veel liefde in het voedsel van onze bodem. Maar vaak belandt het anoniem in de supermarkt, of wordt het geëxporteerd naar het buitenland. We zijn de voeling met ons voedsel verloren en dat is zonde.'

Gratis aanmelden

Boeren kunnen hun 'kraampje' gratis aanmelden en zo vindbaar worden voor hun buren. De app is te downloaden voor iPhone en Android telefoons.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 5°
  20 %
Meer weer