Kap%C3%A8lkeshof+wint+zilveren+medailles+met+wijnen
Interview
© Robin Britstra

Kapèlkeshof wint zilveren medailles met wijnen

Kapèlkeshof in Grashoek heeft tijdens de jaarlijkse Wijnkeuring van de Lage Landen twee zilveren medailles gewonnen. De familie Beumers viel zowel met Peelrand 2016 als Kristal 2017 in de prijzen, vertelt Sara Beumers.

Hoe wordt de wijn op uw bedrijf geproduceerd?

'Het volledige wijnproces doen we in eigen huis. Van onderhoud in de wijngaard tot het maken van de wijn. We hebben een hectare wijngaard. Na de oogst gaan de druiven naar onze eigen wijnmakerij waar ze tot wijn worden verwerkt.'

Het volledige wijnproces doen we in eigen huis

Sara Beumers, Kapèlkeshof in Grashoek

Hoe gaat een wijnkeuring in z'n werk?

'De wijnkeuring waar wij aan hebben deelgenomen, vindt één keer per jaar plaats. Het is een internationale keuring van de Lage Landen, dus de wijnen komen uit België en Nederland. Stichting Wijninstituut Nederland organiseert deze wijnkeuring die plaatsvindt bij het Weinbauamt in Neustadt an der Weinstrasse in Duitsland.

'De wijnen worden door professionele wijnkeurmeesters blind geproefd, gezamenlijk met de Pfalzer wijnen. Dit leidt ertoe dat de wijnen zo onafhankelijk mogelijk worden geproefd en beoordeeld.'

Wat maakte uw wijnen tot winnaars?

'De wijnen worden verdeeld in categorieën en beoordeeld op kleur, geur, smaak en afdronk. Bij de beoordeling wordt gewerkt met een puntensysteem. De wijn krijgt een bepaald aantal punten en valt daarmee in een soort schaal. Het kan dus best zijn dat er per categorie meerdere wijnen met een medaille naar huis gaan. Onze wijnen hebben genoeg punten ontvangen om een zilveren medaille te winnen.'

Wat gebeurt er met de prijswinnende wijnen?

'Wanneer de uitslag van de wijnkeuring bekend is, volgt een prijsuitreiking. De winnende wijnen worden daar gehuldigd en ontvangen een certificaat. Daarnaast krijgen we medaillestickers die we op de betreffende flessen wijn kunnen plakken, zodat iedereen ziet dat die wijn bij de keuring heeft gewonnen. Onze winnende wijnen kunnen ook worden geproefd tijdens onze open dag.'

Wat houdt deze open dag in?

'Op zondag 22 september is onze wijngaard van 11 tot 17 uur open voor publiek. Bezoekers kunnen dan een rondleiding krijgen door onze wijngaard, maar ook door onze eigen wijnmakerij en dus onze prijswinnende wijnen proeven.

'Deze week zijn we begonnen met de eerste oogst van druiven. Het proces van wijn maken is gestart. Het is dan ook een speciaal moment om een kijkje te nemen in onze wijngaard en wijnmakerij. Een leukere tijd in het wijnmakingsproces is er eigenlijk niet.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / 7°
  50 %
 • Woensdag
  12° / 10°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer