TV: Remkes wil geen generieke krimp veehouderij

Er komt een warme sanering voor de veehouderij bij Natura 2000-gebieden en geen generieke korting. Dat is de bijdrage die de agrarische sector van commissie-Remkes moet leveren om de stikstofuitstoot terug te dringen.

Verouderde stalsystemen bij stikstofgevoelige natuurgebieden moeten snel in kaart worden gebracht. Op basis van die informatie kan er gericht door de overheid worden aangekocht of gesaneerd. Dat is een van de aanbevelingen van commissie-Remkes.


Commissievoorzitter Johan Remkes lichtte woensdagavond de plannen toe om de stikstofuitstoot in Nederland terug te dringen. Kern van het plan is dat alle sectoren die zorgen voor die emissie bijdragen aan de afname. 'Elke sector moet evenwichtig bijdragen, rekening houdend met kosten en opbrengsten', stelt Remkes. Hij overhandigde het advies aan landbouwminister Carola Schouten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer