Calon: idioot plan D66 kan met grote zwieper prullenbak in

'Het plan van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot om de veestapel te halveren, kan de prullenbak in', stelt LTO Nederland-voorzitter Marc Calon. Dat zei hij na de presentatie van het adviesrapport van commissie-Remkes over stikstof.

In het rapport adviseert Remkes geen generieke krimp van de veestapel. 'Dat is goed nieuws', meldt Calon. 'Het plan van De Groot kan met een grote zwieper de prullenbak in. Je moet er niet aan denken dan zo'n idioot plan door gaat.'

Toch is Calon ook minder enthousiast over andere onderdelen van het advies. 'Als Remkes een drempelwaarde voor een verwaarloosbare stikstofuitstoot had vastgesteld, dan zou zeker 80 procent van de impasse zijn opgelost.'

Knokken over sanering

Hoe de warme sanering van de veehouderij eruit gaat zien, is volgens de commissie de komende periode aan het kabinet en de provincies. 'Remkes zegt dat als dat niet vrijwillig lukt, ze gaan onteigenen. Nou daar gaan we echt nog over knokken, want dat tast het eigendomsrecht aan.'

Lees ook: Remkes wil sanering verouderde stallen

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer