Australi%C3%AB+oogst+minder+tarwe+door+droogte
Nieuws
© Haijo Dodde

Australië oogst minder tarwe door droogte

De tarweoogst in Australië is vanwege aanhoudende droogte met 2 miljoen ton naar beneden bijgesteld.

In het laatste WASDE-rapport raamt de Amerikaanse landbouwministerie USDA de tarweoogst in Australië op 19 miljoen ton. Vooral de droogte in Queensland en New South Wales zorgt ervoor dat de groeiomstandigheden voor tarwe verre van optimaal zijn.

De exportprognose voor Australië werd met 1,5 miljoen ton aangepast tot 10,5 miljoen ton. Australië behoort normaal tot de grotere exportlanden voor tarwe.

Wereldproductie lager

USDA heeft in het septemberrapport de wereldproductie van tarwe met 2,5 miljoen ton naar beneden bijgesteld tot 765,53 miljoen ton voor het seizoen 2019-2020. Ook het wereldverbruik wordt ongeveer 2 miljoen ton lager ingeschat op 756,26 miljoen ton.

De update van de productie en het verbruik van tarwe resulteert in een theoretische wereldvoorraad die met 9,27 miljoen ton toeneemt tot 286,51 miljoen ton per 1 juli 2020. Van deze voorraad ligt aan het eind van het seizoen 50,8 procent opgeslagen in China.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 2°
  60 %
Meer weer