Boer+stelt+draincleaner+zelf+online+samen
Nieuws
© Eigen Foto

Boer stelt draincleaner zelf online samen

Homburg Holland in Stiens heeft, in combinatie met Elfskot uit Drachten, een configurator gebouwd waardoor klanten hun eigen draincleaner op maat kunnen samenstellen.

In de landbouwsector zijn configuratoren, computersystemen die via verschillende opties machines samenstellen, steeds meer in opmars, maar nog niet voor de boer en tuinder zelf. Voor de Homburg Draincleaner is nu de eerste bouw-het-zelfdraincleaner in vier typen en met verschillende opties online samen te stellen. Met één druk op de knop is een prijs zichtbaar of ontvangt de klant een offerte in de mailbox.

Directeur Jack Thibaudier van Homburg Holland: 'De configurator is in november gelanceerd op de beurs Agritechnica in Hannover. Potentiële klanten kunnen online in drie stappen hun wensen kenbaar maken. Het is zo mogelijk om de draincleaners scherper aan te bieden.'

Klantwensen

Elfskot heeft de configurator gebouwd voor Homburg. Jelle Jansma, commercieel directeur: 'Wij werken uitsluitend voor 'maakbedrijven'. Op basis van klantwensen en verkoopkanalen bouwen we een passende configurator waarin de juiste productsamenstellingen te zien zijn. De klant vormt in een paar muisklikken zijn of haar ideale machine.'

Elfskot doet dit werk nu circa drie jaar. 'Uitstraling, de manier van zoeken op internet, de weg tot besluitvorming en de mogelijkheden van opties en verschillende combi-mogelijkheden worden steeds groter. Zo'n 80 procent van onze klanten bevindt zich in de machinebouw waarvan de helft in de agrarische sector. Homburg Holland was één van onze eerste klanten.'

Export

Sinds 1970 ontwikkelt en bouwt Homburg draincleaners in eigen beheer. Homburg Draincleaners zorgen voor goed onderhoud van drainagesystemen en een correcte afwatering. Homburg exporteert 90 procent van de draincleaners en 10 procent blijft in Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer