Boerendochter+Sterre+volgt+Schouten+op+Prinsjesdag
Nieuws
© Jan Reinier de Jong

Boerendochter Sterre volgt Schouten op Prinsjesdag

Boerendochter Sterre de Jong (9) uit Odoorn mocht dinsdag tijdens Prinsjesdag meelopen met landbouwminister Carola Schouten. Ondertussen maakte ze een vlog. 'Ik heb haar gevraagd wat haar lievelingseten is.'

De dochter van akkerbouwer Jan Reinier de Jong maakt regelmatig vlogs op het akkerbouwbedrijf van haar vader. Toen Schouten in juli het bedrijf bezocht vanwege de droogte, nodigde ze Sterre uit om eens in Den Haag te kijken. De familie werd vorige week door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gebeld dat ze de bewindsvrouw tijdens Prinsjesdag mocht ontmoeten.

De strohoed van Sterre
De strohoed van Sterre © Jan Reinier de Jong

Sterre die vandaag jarig is, reisde maandag al met haar vader af naar Den Haag. 'Ik heb een beetje geslapen. Het is heel leuk, ook omdat Carola Schouten zo belangrijk is. Ik mocht kijken toen ze minister Schouten opmaakten. Ik heb gefilmd en heb de minister gevraagd naar haar lievelingseten en of ze huisdieren heeft', reageert ze.

Schuld

Haar vader Jan Reinier de Jong uitte vooral zijn zorgen bij de minister. 'Boeren krijgen op dit moment overal de schuld van: de afname van de biodiversiteit en in de stikstofdiscussie. Het is allemaal de schuld van de landbouw. Ik heb Schouten kenbaar gemaakt dat ik mij daar best zorgen over maak.'

Ook De Jong vindt het een 'geweldige ervaring'. 'Dit is ook voor mij mijn eerste Prinsjesdag in Den Haag. We hebben net foto's gemaakt van de Glazen Koets en we zoeken minister Schouten straks op bij Nieuwspoort. Daar hebben we nog een paar interviews.'

Weer

 • Zondag
  22° / 6°
  0 %
 • Maandag
  23° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  23° / 7°
  10 %
Meer weer