Stal Zeggezicht Hippisch Ondernemer van het Jaar

Stal Zeggezicht in Terheijden is vrijdag 13 september uitgeroepen tot Hippisch Ondernemer van het jaar. Eigenaren Ronald en Daniëlla Lievens kregen de prijs overhandigd tijdens de ondernemersdag van het Horse Event, dat dit jaar voor het eerst op Haarlemmermeer Expo in Vijfhuizen plaats vond.

Stal+Zeggezicht+Hippisch+Ondernemer+van+het+Jaar
© vlnr LTO-vakgroepbestuurder Mathijs Maat, Daniëlla en Ronald Lievens en LTO-vakgroepbestuurder Ilse Limpens.

Bij de pensionstal van Ronald en Danniëlla Lievens wordt veel aandacht besteed aan dierenwelzijn. Zo krijgt alweer dertien jaar een deel van de paarden hier alle ruimte in de vrijloopstal, waar de paarden jaarrond, vierentwintig uur per dag op een groot terrein in een groep lopen.

• Lees ook: Belastingdienst straft dierenwelzijn af

Huisvesten in kudde

Het doel van de vrijloopstal is om de dieren in een kudde te huisvesten. ‘Zoals de dieren vroeger ook als groep door de natuur trokken. Een kudde waarbij een bepaalde rangorde geldt. Daarom moet je in de winterperiode nooit extra dieren toevoegen. Dan is de ruimte wat beperkt om het nieuwe dier op te nemen in de rangorde', vertelt Ronald Lievens.

Daarbij hebben ze schuilmogelijkheden in de stal en onder bomen. Ook de overige paarden die een eigen box hebben maar ook vaak buiten lopen, hebben bomen als schuilgelegenheid. ‘Het vreemde is dat paarden eigenlijk nooit schuilen. Ze staan het liefst op de plaats waar het meeste gras staat’, glimlacht Ronald Lievens.

Ook een deel van de paarden mét een eigen box loopt in de zomerperiode dag en nacht buiten.

ZLTO-initiatiefprijs

In 2011 won stal Zeggezicht de ZLTO-initiatiefprijs.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer