Paardenvoermerk Voermeesters 'GMO-controlled'

Voermeesters uit Lienden is als eerste paardenvoermerk 'GMO-controlled' gecertificeerd. De grondstoffen die voor het voer worden gebruikt, zijn niet genetisch gemodificeerd.

Paardenvoermerk+Voermeesters+%27GMO%2Dcontrolled%27
© Marije Stomps

Volgens Voermeesters laait de discussie over genetische modificatie op. Dat komt omdat nog niet bekend is wat op lange termijn de invloed van modificatie is op de gezondheid, het klimaat en milieu. Het bedrijf heeft daarom besloten om voortaan uitsluitend te kiezen voor niet-gemodificeerde grondstoffen.

Daarnaast gebruikt Voermeesters alleen duurzame soja. Mais en soja zijn gewassen die doorgaans gemodificeerd worden voordat ze in paardenvoeders worden verwerkt. Hierbij worden erfelijke eigenschappen van de plant veranderd. Hierdoor worden planten sterker of rendabeler.


Transport

Voermeesters paardenvoer is minimaal 99 procent GMO-vrij. Doordat er tijdens het transport en de opslag incidenteel ook gemodificeerde korreltjes mee kunnen komen, mag dit van de Nederlandse wetgeving geen GMO-vrij heten. Daarom heet het GMO-controlled.Voermeesters is nu GMP+ GMO-controlled gecertificeerd. Het merk Voermeesters bestaat sinds 2017. Voermeesters is een dochteronderneming van AgruniekRijnvallei.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer