NAK+beraadt+zich+op+juridische+stappen
Nieuws
© NAK

NAK beraadt zich op juridische stappen

Na de mishandeling van een NAK-keurmeester vorige week in Noord-Brabant beraadt de keuringsdienst zich op juridische stappen.

Een woordvoerder meldt dat de NAK op dit moment nog informatie probeert de verzamelen die betrekking heeft op het incident van vorige week. Twee Brabantse boeren hebben toen een NAK-keurmeester geschopt en geslagen bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden. De keurmeester zou zonder toestemming met zijn auto over een perceel gereden hebben.


'We kunnen op dit moment nog niet exact vertellen welke juridische stappen we gaan ondernemen', zegt de woordvoerder. 'Dat is ook afhankelijk van onze bevindingen.' De NAK-keurmeester deed na de mishandeling al wel bij de politie aangifte tegen beide verdachten.

Emotioneel

Over het welzijn van het slachtoffer zegt de NAK-woordvoerder dat het lichamelijk redelijk gaat. 'Voor het herstel heeft hij echter nog wel enige tijd rust nodig. Vooral emotioneel is de impact van dit incident niet te onderschatten.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer