Koppert+ontwikkelt+neonics%2Dprotocol+voor+chrysanten
Nieuws
© Vidiphoto

Koppert ontwikkelt neonics-protocol voor chrysanten

Koppert Biological Systems en Global GAP hebben een gewasbeschermingsprotocol ontwikkeld. Daarmee kunnen Nederlandse chrysantentelers aantonen dat zij zonder of met zo weinig mogelijk gebruik van neonicotinoïden (neonics) telen.

Het initiatief is gestart op verzoek van een Duitse supermarktketen, zegt Peter Maes, directeur marketing bij Koppert Biological Systems. 'Wij hebben zo'n protocol ontwikkeld. Het wordt nu bij een grote chrysantenteler getest.' Volgens Maes doen volgend jaar waarschijnlijk meer telers mee.

Koppert en Global GAP bekijken nu of een dergelijk protocol als een extra module kan worden toegevoegd aan de eisen die Global GAP stelt. De wereldwijd werkende organisatie controleert en certificeert dan, terwijl Koppert bedrijven begeleidt en nieuwe producten blijft ontwikkelen. 'Dergelijke maatwerkprotocollen kunnen we voor veel meer gewassen en situaties ontwikkelen', aldus Maes. 'Het is een manier om telers te ondersteunen bij hun streven naar meer duurzaamheid.'

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 5°
  20 %
Meer weer