Iris Bouwers voor LTO naar Brussel

Iris Bouwers start per 1 oktober als lobbyist voor LTO Nederland in Brussel. Ze volgt Tsjerk Terpstra op die voor Agriterra naar Nepal vertrekt.

Iris+Bouwers+voor+LTO+naar+Brussel
© Dirk Hol

Bouwers (26) is boerin en heeft ruime ervaring in de agrarische belangenbehartiging. Ze was vicevoorzitter van CEJA, de belangenbehartiger voor Europese jonge boeren en tuinders. Ook was ze portefeuillehouder internationaal en vicevoorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK).

Directeur Hans Van den Heuvel van LTO Nederland is blij met de komst van Bouwers. 'Iris heeft de nodige Europese en politieke ervaring opgedaan in haar vorige functies en een waardevol netwerk opgebouwd in Brussel. We zijn verheugd over haar benoeming als onze lobbyist voor Europa.'

Boerenbedrijf

Bouwers runt tevens met haar ouders een gemengd bedrijf (akkerbouw en vleesvarkens) in het Drentse Zuidwolde. Ze blijft twee dagen per week werken voor het eigen boerenbedrijf. Daarnaast zal ze vier dagen vanuit Brussel werken. Eind 2018 vertelde ze in een interview met Nieuwe Oogst over haar internationale bestuurswerk, het boerin zijn en hoe ze in de Duurzame Top 100 belandde.

'Sinds ik maatschappelijk en politiek bewust ben, ben ik er achter dat het Europees beleid een grote impact heeft op de Nederlandse boer en tuinder. Als je echt iets wilt bereiken in beleid, moet je in Europa zijn. En dat is nu precies wat ik mag gaan doen. Via LTO Nederland kan ik me maximaal inzetten voor onze boeren en tuinders. Ik ga me toeleggen op de Europese beleidsterreinen en het Gemeenschappelijk landbouwbeleid.'

Lobbyt

LTO Nederland lobbyt vanuit Brussel bij de Europese politiek en instellingen en werkt samen met collega's van boerenbelangenorganisaties uit andere landen binnen koepelorganisatie Copa & Cogeca. Bouwers voorganger Tsjerk Terpstra gaat aan de slag als business advisor bij Agriterra in Nepal.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer