Dairymasters wint EuroTier innovatieprijs

Dairymasters heeft met het Mission Control melksysteem de EuroTier innovatieprijs gewonnen. Dat systeem past kunstmatige intelligentie toe bij het melken.

Mission Control zorgt volgens Dairymasters voor verkorte melktijd en het nemen van beslissingen en bedienen vanaf één locatie. 'Met de geavanceerde digitale interface heeft de melker een totaaloverzicht van en de volledige controle over de melkprocedure.'

De Mission Control toont live informatie over elke koe op het platform, zodat de melker indien nodig actie kan ondernemen. Voorbeelden daarvan zijn het uitvoeren van een mastitistest als het celgetal plotseling verhoogt of het apart houden van de melk tijdens de wachttijd.

Melkgift

De melker krijgt op één locatie direct informatie over individuele koeien en het koppel als geheel. Denk daarbij onder meer aan de melkgift en melktijd, aantal stagnaties en de doorvoer van de koeien. Waar nodig kan de melk van individuele koeien worden omgeleid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer