Hazera+maakt+tour+langs+Nederlandse+uien
Nieuws
© Eigen Foto

Hazera maakt tour langs Nederlandse uien

Hazera hield onlangs haar achtste Onion Study Tour. Gedurende een week kregen partners van over de hele wereld, zoals uientelers, verwerkers en verpakkers, de uiensector in Nederland te zien.

Nederland is een wereldleider in uien en staat bekend als een jaarronde exporteur van kwaliteitsuien. Op dit moment staat Nederland op de twaalfde plek op de lijst van uien producerende landen. In de export is Nederland wereldleider, met een marktaandeel van 15 procent en export naar meer dan 130 landen wereldwijd.

De Onion Study Tour begon met een bezoek aan het Allium veredelingsstation van Hazera, waar het veredelingsprogramma werd gepresenteerd. Hier werkt Hazera aan het verbeteren van het uienportfolio, door het creëren van nieuwe rassen.

Exporteren

Er werden verschillende bedrijven bezocht: Koppert Biological Systems voor plaag- en ziektebestrijding, Kloosterboer voor logistieke diensten en MSP Onions, Waterman Onions en FlevoTrade voor het verpakken en exporteren van uien.

Tijdens de uientoer werd een presentatie gegeven door Wiskerke Onions, een bedrijf dat zich specialiseert in verwerken, verpakken en exporteren van uien. Hans van den Hoever van Mooij Agro gaf uitleg over ventilatietechnieken.

Gedurende de week zijn verschillende uienvelden bezocht, waarbij het huidige commerciële assortiment uienrassen en veredelingsproeven van Hazera werden gepresenteerd. Ook was er aandacht voor Uireka, een driejarig project om de exportpositie van de Nederlandse ui te versterken.

Weer

 • Vrijdag
  10° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  19° / 3°
  10 %
Meer weer