'Voedselpartij' stapt in politiek

De groep BoerBurgerBeweging wil als politieke partij deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. De nieuwe partij wil daarmee eerlijk voedsel op de politieke agenda zetten.

De initiatiefnemers van de BoerBurgerBeweging zijn landbouwjournalist Caroline van der Plas en drie leden van agrimarketingbureau ReMarkAble: Wim Groot Koerkamp, Henk Vermeer en Marc Strijker.

De vier vinden dat het belang van voedselvoorziening en voedselproductie wordt onderschat en concluderen dat het onderwerp meer politieke aandacht verdient. 'Er hangt zo veel aan vast: economie, werkgelegenheid, leefbaarheid op het platteland', zegt Van der Plas.

De BoerBurgerBeweging gaat zich profileren als one-issuepartij. Op basis van de reacties stellen de initiatiefnemers vast dat er behoefte is aan zo'n partij.


Partijprogramma

De initiatiefnemers stellen een partijprogramma samen en onderzoeken de voorwaarden om aan de verkiezingen te mogen deelnemen. Voor het noemen van namen die op de kandidatenlijst mogen, vindt de partij het te vroeg.

LTO laat weten dat iedereen die voor de belangen van boeren en tuinders opkomt, hun even lief is. LTO zal de nieuwe partij benaderen zoals iedere andere partij.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  33° / 21°
  30 %
 • Donderdag
  31° / 21°
  80 %
 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
Meer weer