Overijssel: meer tijd voor gebiedsprocessen

Boeren in de gebieden Punthuizen/Stroothuizen en Landgoederen Oldenzaal krijgen meer tijd om hun bedrijfsvoering aan te passen, te verplaatsen of te beëindigen.

Overijssel%3A+meer+tijd+voor+gebiedsprocessen
© Nieuwe Oogst

De leden van de Provinciale Staten Overijssel gingen woensdag vrijwel unaniem akkoord met een door CDA geïnitieerd voorstel om de overgangstermijn van één naar twee jaar te verruimen. Na dit akkoord stemden partijen ook en masse voor vaststelling van de Provinciale Inpassingsplannen (PiP's) voor de genoemde gebieden. Alleen de eenmansfractie van 50+ stemde tegen PiP Punthuizen/Stroothuizen.

CDA'er Jeroen Piksen wilde van gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher ook weten of hij heeft overwogen om de vaststelling van de PiP's uit te stellen, met de wetenschap van de recente PAS-uitspraak van de Raad van State. 'We hebben uitstel inderdaad overwogen, maar met zestig ondernemers uit het gebied is gesproken en met veel van hen zijn al afspraken gemaakt. Omdat we aan hen duidelijkheid willen blijven bieden, stellen we de vaststelling niet uit.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 15°
  80 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer