'Limiet productiviteit en technologie is bereikt'

'De limiet van zuiver productiviteit en technologiegerichte vooruitgang is bereikt', vindt president Hubertus Paetow van de Duitse landbouwmaatschappij DLG. Hij zei dit tijdens de winterconferentie van DLG.

%27Limiet+productiviteit+en+technologie+is+bereikt%27
© Eigen Foto

Het thema 'Landbouw op het kruispunt' van de winterconferentie trok meer dan 1.100 boeren, adviseurs en experts uit de wetenschap naar Hannover. 'Of het nu productietechnologie, economie of sociale perceptie is, we staan op een kruispunt', zegt Paetow. 'Daarom moeten we het hebben over doelen en vooruitgang voor industrie en bedrijven, open en onbevooroordeeld, samen met wetenschap en industrie.'

Landbouwminister Barbara Otte-Kinast van Nedersaksen is het eens met de constatering dat de land- en tuinbouw op een kruispunt staat. 'Maar dit mag geen reden zijn dat we bedrijven verliezen. Mijn doel is om zoveel mogelijk boeren op weg naar de toekomst te krijgen. Daarom hebben we duidelijke richtlijnen voor de toekomst nodig en geen concurrentievervalsing.'

Modernisering

Otte-Kinast wijst er op dat het landbouwbeleid van de Europese Unie opnieuw voor belangrijke beslissingen staat. 'Vanuit het oogpunt van Nedersaksen zijn we niet bezig met 'blijven zoals het was'. We willen een echte modernisering van het toekomstige landbouwbeleid.'

Volgens de federale minister van landbouw Julia Klöckner vormt een succesvol Europees landbouwbeleid de basis van de Europese integratie. 'Het is een van de hoofdbestanddelen die Europa bij elkaar houdt.' Ze riep op tot een flexibeler en eenvoudiger landbouwbeleid.

Betaalbaar

Daarnaast moet het duidelijk controleerbaar zijn of de doelen zijn bereikt, stelde Klöckner. 'Met het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid wil ik veel meer bereiken voor dierenwelzijn en milieu-, natuur- en klimaatbescherming. Dit moet betaalbaar zijn voor boeren en dienovereenkomstig worden gepromoot.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  15° / 4°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  80 %
Meer weer