Boeren+gaan+effect+op+vlinderstand+meten
Nieuws
© Vlinderstichting

Boeren gaan effect op vlinderstand meten

Om het effect van kruidenrijk grasland op de insectenpopulatie te meten, gaan boeren het aantal vlinders rond hun bedrijf tellen. Het gaat hierbij om een proef van LTO Noord, BoerenNatuur en de Vlinderstichting.

Beide organisaties hebben bij deelnemende boeren een telroute van maximaal een kilometer uitgezet. De boeren krijgen van vrijwilligers van de Vlinderstichting instructies voor het tellen van de vlinders. Ook met aantal nachtvlinders rond de weilanden wordt bijgehouden.

Deze worden geteld met zogenoemde valemmer met een ledlamp. De eerste deelnemers aan het project zijn inmiddels geïnstrueerd. De Vlinderstichting, BoerenNatuur en LTO Noord gaan nog meer boeren benaderen met de vraag of ze mee willen doen. Voor meer informatie mail uw verzoek naar spietersen@ltonoord.nl.

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 3°
  20 %
Meer weer